lynx logo white

A unique straight-pull bolt handled rifle from Finland. Made for speed and accuracy. Available in a number of different models to suit stalking and target shooting.

Om Lynx Rifles

Lynx Crossbolt straight pull-sytemet

När du håller vårt gevär för första gången kommer du direkt att känna styrkan och pålitligheten. Du kommer att lägga märke till detaljer och kvalité på varje komponent av geväret. Du kommer att uppleva hur smidig och oerhört snabb vår ”straight pull” är att hantera.

Vad gör ett Lynx Rifles-gevär så unikt?


I gevärets hjärta finns Lynx Crossbolt straight pull-system. Det är det säkraste och kraftfullaste straight pull-systemet på marknaden, hyllad av recensenter och älskad av jägare runtom jorden för dess smidighet, snabbhet att hantera, styrka, pålitlighet och pricksäkerhet.
Nyckeln till Lynx CrossBolt straight pull-systemet är manöverhandtaget. Den fyller sammanlagt fem funktioner; Den öppnar och stänger slutstycket, som kryssbulten går igenom och som i sin tur låser mot lådan på bägge sidorna. När slutstycket öppnas, så spänns slagstiftet upp av manöverhandtaget och vapnet är skjutklart efter repetering. Utöver det så tillför manöverhandtaget extra kraft för att ta bort patronen ur patronläget.
För Lynx Rifles är säkerhet av största vikt. Att avlossa ett skott med ett gevär frigör en enorm mängd energi, som måste frigöras på ett kontrollerat och säkert sätt.
Ur ett design-perspektiv har straight pull-systemet förenklats till mekanisk perfektion. Hela låsningen har endast sju komponenter. Den här förenklade konstruktionen tillåter oss att fokusera på det allra viktigaste; användning av endast det bästa råmaterialet, ytbehandling av högsta kvalité, byggkvalité och efterlevnad av en mycket strikt toleransgräns för mätningar.
Låsbulten, action body och låsstycket är tillverkade av en krom-molybden legering. De är bearbetade till den exakta hårdheten som krävs och är tillverkade enligt mycket strikta toleransgränser. Det resulterar i att våra gevär är mycket starka, säkra och slitstarka.
Första intryck – precis som Lynx gevär – är gjorda för att hålla.

Lynx TD15

Lynx TD15
Flaggskeppet av våra jaktgevär har en genial konstruktion: ett slipat aluminium middle block som har självständiga fästen för barreled action, fram- och bakstock. När du tar ner vapnet för att resa, lossas bakstocket med en skruv, medan den barreled action förblir fast.
LÄS MER ...

Lynx Light Hunter


TD15 Classic
Light Hunter-modellen levereras med valnötskolv av hög kvalitet. Den är konstruerad för drevjakt, stalking och andra situationer som kräver snabb laddning och noggrannhet. Alternativen för metallytebehandlingar är blånering, rostfritt stål och case-color härdning. Både höger och vänsterhandsversioner av detta gevär är tillgängliga.
Läs mer ...

Lynx English


TD15 Classic

Lynx English är ett lättviksvapen med en rak valnötskolv av hög kvalitet och en lågprofil i engelsk stil. Alternativen för metallytebehandlingar är blånering, rostfritt stål och case-color härdning.Både höger och vänsterhandsversioner av detta gevär är tillgängliga.
Läs mer ...

Lynx Target

TD15 Classic
Lynx Target är designad för sportskytte och viltmålsskytte-turneringar. Den har en laminerad kolv, pistolgrepp med tumhål, en justerbar cheek piece och två UIT-rails. Både högerhänta och vänsterhänta versioner finns tillgängliga för detta geväret.
Läs mer ...

Lynx Presence 15

Products Presence 5 border
Light Hunter-modellen är ett lättviktsgevär med valnötskolv av hög kvalitet. Den är konstruerad för drevjakt, stalking och andra situationer som kräver snabb laddning och noggrannhet. Alternativen för metallytebehandlingar är blånering, rostfritt stål och case-color härdning. Både höger och vänsterhandsversioner av detta gevär är tillgängliga.
Läs mer ...

Lynx Rifles brochure 2017

lynx rifles brochure border
The Lynx Catalogue is available to download and browse online. There are a full list of details and specifications within the catalogue, but if you need any further assistance or advice, you can contact us direct.
Läs broschyren online ...
­