lynx logo white

A unique straight-pull bolt handled rifle from Finland. Made for speed and accuracy. Available in a number of different models to suit stalking and target shooting.

Om Lynx Rifles

Lynx Crossbolt rakrepeter-systemet

När du håller vårt gevär för första gången kommer du direkt att känna styrkan och pålitligheten. Du kommer att lägga märke till detaljer och kvalité på varje komponent av geväret. Du kommer att uppleva hur smidig och oerhört snabb vår rakrepeter är att hantera.

Vad gör ett Lynx Rifles-gevär så unikt?


Nyckeln är Lynx Crossbolt rakrepeter-systemet. Det är det säkraste och kraftfullaste rakrepeter-systemet på marknaden. Hyllat av recensenter och älskat av jägare runtom världen för dess smidighet, snabbhet att hantera, styrka, pålitlighet samt precision.
Den innovativa detaljen är manöverhandtaget. Det fyller sammanlagt fem funktioner; Det öppnar och stänger slutstycket, som kryssbulten går igenom och som i sin tur låser mot lådan på bägge sidorna. När slutstycket öppnas, så spänns slagstiftet upp av manöverhandtaget och vapnet är skjutklart efter repetering. Utöver det så tillför manöverhandtaget extra kraft för att ta bort patronen ur patronläget.
För Lynx Rifles är säkerhet och pålitlighet av primär vikt. Att avlossa ett skott med ett gevär frigör en enorm mängd energi, som måste ske på ett kontrollerat och säkert sätt.
Ur ett design-perspektiv har rakrepeter-systemet förenklats till mekanisk perfektion. Slutstycket har endast sju delar. Den här förenklade konstruktionen tillåter oss att fokusera på det allra viktigaste; användning av endast dom bästa råmaterialen, ytbehandling av högsta kvalité, byggkvalité samt mycket strikta toleransgränser.
Slutstycket och lådan är tillverkade av en krom-molybden legering. De är bearbetade till den exakta hårdheten som krävs och är tillverkade enligt mycket strikta toleransgränser. Det resulterar i att vår konstruktion är mycket stark, säker och slitstark.

Lynx TD15

Lynx TD15
Flaggskeppet av våra jaktgevär har en genial konstruktion: ett slipat aluminiunblock som har självständiga fästen för pipa, samt fram- och bakstock. När du plockar isär vapnet tex för att resa, lossas bakstocken med en skruv, medans pipan förblir fast.
LÄS MER ...

Lynx Light Hunter


TD15 Classic
Light Hunter-modellen levereras med en kolv tillverkat i valnöt av hög kvalitet. Modellen är framtagen för drev- och smygjakt samt andra situationer som kräver snabb omladdning och precision. Alternativen för metallytebehandlingar är blånerat, rostfritt, samt flammhärdning. Både höger och vänsterhandsversioner av detta vapen finns tillgängliga.
Läs mer ...

Lynx English

 

TD15 Classic

Lynx English levereras med en rak kolv tillverkat i valnöt av hög kvalitet, formad i klassisk engelsk stil. Alternativen för metallytebehandlingar är blånerat, rostfritt, och samt flammhärdning. Både höger och vänsterhandsversioner av detta vapen finns tillgängliga.
Läs mer ...

Lynx Target

TD15 Classic
Lynx Target är framtagen framförallt för sport- och banskytte. Den har en tumhålskolv i laminat med justerbar kolvkam samt 2 st UIT-rails för tex vapenrem eller bärsele. Både höger- och vänsterhandsversioner av detta vapen finns tillgängliga.
Läs mer ...

Lynx Presence 15

Products Presence 5 border
Lynx Presence 15 är ett sk. ”tactical rifle”, baserat på vår patenterade Lynx CrossBolt rakrepeter-mekanism, som är känd som en av de snabbaste och pålitligaste systemen på marknaden.
Läs mer ...

Lynx Rifles brochure 2017

lynx rifles brochure border
The Lynx Catalogue is available to download and browse online. There are a full list of details and specifications within the catalogue, but if you need any further assistance or advice, you can contact us direct.
Läs broschyren online ...
­